paellespergrups.net
    paellespergrups.net

ARRÒS

 

Les nostres paelles estan elaborades amb productes  de primera qualitat.

 

Tots els ingredients es cuinen en el lloc on es menjarà la paella: Això fa que es necessiti temps per tal que la carn quedi ben rossa, el sofregit es vagi fent a poc a poc, el peix estigui fet al seu punt, el brou bullint...

 

Sobre l'arròs a la valenciana o arròs a la paella (el recipient ha donat nom al plat) es podria escriure tot un tractat. És el plat més emblemàtic de les terres valencianes, ara adoptat arreu de Catalunya i Espanya; té una enorme difusió internacional, desperta passions grastronòmiques i és motiu de polèmica sobre la seva identitat i genuïtat.

 

Degut a que és un plat extraordinari per la seva simplicitat, ha obtingut una popularitat inmensa i unes versions, sovint, ben diferents de l'original. Si el comparem amb els grans plats d'arròs del món - arròs a la cassola, risotto, pilaf- només la paella té el secret d' uns grans d'arròs solts, secs però inigualablement aromàtics.

 

El secret del plat es basa en el recipient ( la paella o paelló ), la qualitat i quantitat de l'aigua, el foc i el temp de cocció. Tot això dóna com a resultat un arròs sec, però solt i amb un petit enganxat, anomenat socarrat, que fa cric-crac al menjar-lo: els entesos diuen que és la part més exquisida del plat.

 

Els valencians la mengen a l'aire lliure, amb una colla d'amics, amb l'únic acompanyament d'una amanida verda amb productes de l'horta, vi negre i si es vol pa. La mengen directament de la paella, amb una cullera, fent cadascú el seu racó, deixant al mig, i per al final, els talls de carn i el socarrat, les parts més exquisides. L'acaben amb unes postres de fruites refrescants com el meló, la síndria o les taronges.

 

 

 

Webs amigues:

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Francesc Merigó Magriñá

Página web creada con IONOS Mi Web.